De fotokunst van Bianca Pauline komt rechtstreeks uit haar hart, het zijn haar eigen verhalen en levenservaringen, maar ook fantasie. Het bijzondere aan de bizarre kunst van Bianca Pauline is dat zij zowel de creatieve geest, het kunstobject, fotograaf als ook de videograaf is.  


"Van kinds af aan was ik altijd al creatief en avontuurlijk. Na de opleiding Mode & Kleding ontstond mijn passie voor fotografie.  Helaas zette een virusinfectie mijn  wereld totaal op zijn kop. De helft van mijn gezicht was verlamd. Nooit had ik toen kunnen bedenken dat alles zo zou veranderen. De confrontatie van mensen omdat ik er anders uitzag, het lang op bed liggen, alles moeten missen van mijn leuke leventje zette mij aan het denken. 

 Het doet er niet toe hoe je er uitziet,

 het gaat om het innerlijke van de mens!

 

Ik ben toen maskers gaan maken en ook bijpassende kostuums en accessoires,  die ik maak van afgedankte recycling materialen. De spot drijven met het uiterlijk is wat ik nu doe...  

Het is tevens een weerspiegeling van een wereld vol liefde, humor, verlangens, verdriet, pijn en de dood en de dingen die we in ons dagelijks leven meemaken. "


En zo ontwikkelde zich de kunstzinnige fotografie van Bianca Pauline met uniek werk als resultaat.  Soms humor met een knipoog, dan weer bizar maar te allen tijde intrigerend en inspirerend. De verhalen en emoties brengt zij tot leven in beelden, waarbij zij zichzelf - soms meerdere keren in een foto - portretteert.